Naslovnica

Tražiš predah od ispita?

Želiš pokazati svoju kreativnost i inovativnost?

Okupi svoj tim, jer mi dajemo šansu inženjeru!

BEST Zagreb nastavlja tradiciju te organizira najveće studentsko inženjersko natjecanje u Europi, EBEC.

Projekt EBEC Challenge održat će se 12. i 13. ožujka 2019. u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva, gdje će studenti tehničkih i tehnoloških fakulteta moći primijeniti te nadopuniti stečena inženjerska znanja u rješavanju zadataka te naučiti raditi i funkcionirati u timu.

Prijave za studente se otvaraju 4. veljače te se zatvaraju 4. ožujka.

Prijavi se na vrijeme i testiraj svoje sposobnosti kroz zanimljive izazove!

O natjecanju

Studentska udruga BEST i ove Vam godine donosi najveće europsko inženjersko natjecanje – EBEC.

EBEC (engl. European BEST Engineering Competition) inženjersko je natjecanje napravljeno od strane studenata – za studente i održava se u 31 državi diljem Europe. EBEC se održava na tri razine – pobjednik lokalne razine dobiva pristup regionalnoj, a 15 najboljih u Europi svoje mogućnosti mogu pokazati na finalnoj razini u Torinu.

Cilj ovog projekta potaknuti je studente da pokažu svoju vještinu i kreativnost natjecanjem u dvije kategorije: Case Study i Team Design.

EBEC Zagreb naziv je za lokalnu razinu EBEC-a koju organizira zagrebačka BEST grupa. Natjecanje će se održati 12. i 13. ožujka 2019. godine u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

UNAPRJEĐENJE STUDENATA

Jedan od osnovnih ciljeva projekta EBEC Zagreb je promocija i usavršavanje kvalitetnih i ambicioznih hrvatskih studenata te njihova priprema za domaće, ali i europsko tržište rada.

Uz korištenje znanja stečenih na fakultetu, sudjelovanjem na natjecanju EBEC Zagreb studente potičemo na razvijanje timskog rada i organizacijskih sposobnosti te poboljšanje komunikacije unutar grupe.

MEĐUNARODNE PRILIKE

Studentima uspješnim na natjecanju EBEC Zagreb nudimo priliku da prošire vidike sudjelovanjem na regionalnoj razini EBEC-a u Mariboru i potencijalno na finalnoj razini u Torinu.

PREDDOGAĐAJ

U svrhu promocije natjecanja, organiziramo i službeni preddogađaj EBEC-a. Prilikom tog promo eventa pripremit ćemo skraćene inačice Case Studyja i Team Designa i tim putem upoznati studente i potencijalne sudionike sa strukturom natjecanja i tvrtkama partnerima. Događaj će se održati 1. ožujka 2019. godine na FER-u.

FAQ

Q: S kojeg fakulteta moram biti kako bih mogao/la sudjelovati? 

A: Inženjersko natjecanje EBEC predviđeno su za studente tehničkih i tehnoloških fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (FER, FSB, PMF, FKIT, PBF, Arhitektura, Građevina, Geodezija, Promet, Agronomija, Šumarstvo,…). Ipak iako možda nisi student ovih fakulteta, ali student si Sveučilišta u Zagrebu i misliš da i ti imaš što ponuditi svojoj ekipi i tako pomoći da pobijedite, slobodno se prijavi! (I preporuči prijateljima)

Q: Koliko znanje se traži za sudjelovanje u natjecanju?

A: Za sudjelovanje u natjecanju je potrebno biti maštovit i kreativan, nije potrebno predznanje.

Q: Mogu li se prijaviti sam/a ili se prijavljuju timovi?

A: Prijavljivanje je moguće pojedinačno i u timu. U prijavi upišite ime tima. Timovi manji od 4 se kasnije nasumično nadopunjuju pojedinačnim prijavama.

Q: Što ako pobijedim, a neću moći sudjelovati na regionalnom natjecanju u Mariboru?

A: U slučaju da pobijediš, a nisi u mogućnosti otići na natjecanje, zamjenu možeš sam/a pronaći ili ti mi možemo naći zamjenu.

Q: Donose li prvo, drugo i treće mjesto novčane nagrade?

A: Ne. Prvo mjesto donosi mogućnost sudjelovanja na regionalnom natjecanju u Mariboru, a svi prisutni natjecatelji, bez obzira na osvojeno mjesto, će dobiti poklon pakete. No, ukoliko tvrtke partneri odluče drugačije, moguće su nagrade i za prva tri mjesta (materijalne ili u obliku prakse u navedenoj tvrtci).

Q: Koje su mi “obaveze” ako budem primljen/a na jedno od natjecanja?

A: Studenti koji budu primljeni na Case Study ili na Team Design, bit će obaviješteni o tome nekoliko dana prije te zamoljeni da potvrde svoje sudjelovanje e-mailom. Ako ne potvrde svoje sudjelovanje u danom roku, odabrat će se novi studenti.
Ukoliko budeš odabran/a na jedno od inženjerskih natjecanja, potrebno je provesti s nama cijeli dan (ne kasniti ujutro i biti prisutan/a cijeli dan do kraja programa), dati sve od sebe, sudjelovati u radu svog tima i poštivati sva pravila organizatora. Isto tako svi sudionici inženjerskih natjecanja zamoljeni su doći na svečano zatvaranje i proglašenje pobjednika. Osim toga, sudionici Case Studyja moraju biti prisutni oba dana (ako moraš otići na neko predavanje tijekom radnog dana, to je ok, ali moraš biti na prezentaciji navečer pred žirijem i dogovoriti se s ostalim članovima tima da te pokrivaju tijekom dana).

Q: Kome da se javim ako imam pitanja koja nisu ovdje navedena?

A: Javi se na mail: [email protected]