Naslovnica

Tražiš predah od ispita?

Želiš pokazati svoju kreativnost i inovativnost?

Okupi svoj tim, jer mi dajemo šansu inženjeru!

 

BEST Zagreb nastavlja tradiciju te organizira najveće studentsko inženjersko natjecanje u Europi, EBEC Challenge.

Projekt EBEC Challenge održat će se 13. i 14. ožujka 2018. u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva, gdje će studenti tehničkih i tehnoloških fakulteta moći primijeniti te nadopuniti stečena inženjerska znanja u rješavanju zadataka te naučiti raditi i funkcionirati u timu.

Prijave za studente se otvaraju 5. veljače te se zatvaraju 4. ožujka.

Prijavi se na vrijeme i testiraj svoje sposobnosti kroz zanimljive izazove!

O natjecanju

EBEC Challenge je natjecanje kroz dvije faze (Case Study i Team Design) gdje su studenti raspoređeni u četveročlane timove. Ovime ujedno promoviramo i razvijamo timski rad koji ima veliku važnost u poslovnom okruženju. Također, osobito su važne sposobnosti organizacije, planiranja vremena, raspodjele dužnosti i suradnje među studentima.

Timovi će kroz Case Study i Team Design iznositi svoje načine i metode rada te zaključke zadanog slučaja.

Team design se sastoji od rješavanja određenog tehničkog problema unutar ograničenog vremenskog intervala uz korištenje dostupnog materijala. Potrebno je projektirati uređaj koji će obavljati funkcionalnost zadanog problemskog zadatka. Prezentacije projektiranih uređaja se vrše kroz testove funkcionalnosti.

Case study sastoji se od rješavanja teorijskog problema, usmjerenog na tehnički ili upravljački problem. Natjecatelji nakon razrade problema prezentiraju svoje rješenje pred stručnim žirijem.

 Pobjednici lokalnog EBEC Challengea nastavljaju inženjerska natjecanja na višoj, regionalnoj razini gdje će timovi rješavati nezavisne potprobleme koji teže rješavanju većeg, europskog problema. Ove godine regionalna razina će se održati u Nišu.

 

Stručni žiri:

FINA CS:

Dalibor Kotaranin
https://www.linkedin.com/in/dalibor-kotaranin-14795768/
IT dizajner

Ivan Barović
https://drive.google.com/open?id=0B6OPbG5jwjVZdmthWlBTLS1fTldkallZdlBYaG9zZk1nc3NZ
Voditelj odjela razvojnih IT rješenja, Centar aplikativnog razvoja,
Služba razvoja IT servisa, Sektor Informatike

Rebeka Danijela Vlahov
http://www.efzg.unizg.hr/default.aspx?id=9686
Asistentica na katedri za organizaciju i menadžment na EFZG-U

 

Manpower CS:

Tajana Cvijetinović
https://www.linkedin.com/in/tajanac/
Permanent Placement Consultant/Software Engineering Student

Jurica Režić
https://www.linkedin.com/in/jurica-re%C5%BEi%C4%87-646296139/
Recruitment Consultant at Manpower Croatia

Ana Tkalac Verčič

Ana Tkalac Verčič redovita je profesorica u trajnom zvanju na Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta – Zagreb. Diplomirala je i magistrirala na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a doktorirala na Ekonomskom fakultetu – Zagreb.. Kao Fulbrightov stipendist boravila je na University of Maryland, u SAD-u. Diplomantica je prestižnog britanskog CIPR (Chartered Institute of Public Relations) programa. Područja kojima se bavi u svojem znanstvenom i nastavnom
radu obuhvaćaju različite komunikacijske discipline prvenstveno područja marketinške komunikacije, odnosa s javnošću, oglašavanje i interne komunikacije. Objavila je brojne radove u priznatim međunarodnim znanstvenim časopisima, te održala više pozvanih predavanja. Predsjednica je Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Profesorica u trajnom zvanju na Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta

 

INA TD:

Petar Mijić
e-mail: [email protected]
Petar Mijić je magistrirao i doktorirao na Rudarsko geološko naftnom fakultetu. Trenutačno radi kao asistent na istom fakultetu.
https://www.researchgate.net/profile/Petar_Mijic
https://www.rgn.unizg.hr/hr/djelatnici?djelatnik=petar-mijic
Teaching assistant

Josipa Marenić
https://www.linkedin.com/in/josipamarenic/
Recruitment and Selection Specialist

Filip Krunić
https://www.linkedin.com/in/fkrunic/
Senior Business Support Specialist

FAQ

Q: S kojeg fakulteta moram biti kako bih mogao/la sudjelovati? 

A: Inženjersko natjecanje EBEC Challenge predviđeno su za studente tehničkih i tehnoloških fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (FER, FSB, PMF, FKIT, PBF, Arhitektura, Građevina, Geodezija, Promet, Agronomija, Šumarstvo,…). Ipak iako možda nisi student ovih fakulteta, ali student si Sveučilišta u Zagrebu i misliš da i ti imaš što ponuditi svojoj ekipi i tako pomoći da pobijedite, slobodno se prijavi! (I preporuči prijateljima)

Q: Koliko znanje se traži za sudjelovanje u natjecanju?

A: Za sudjelovanje u natjecanju je potrebno biti maštovit i kreativan, nije potrebno predznanje.

Q: Mogu li se prijaviti sam/a ili se prijavljuju timovi?

A: Prijavljivanje je moguće pojedinačno i u timu. U prijavi upišite ime tima. Timovi manji od 4 se kasnije nasumično nadopunjuju pojedinačnim prijavama.

Q: Što ako pobijedim, a neću moći sudjelovati na regionalnom natjecanju u Nišu?

A: U slučaju da pobijediš, a nisi u mogućnosti otići na natjecanje, zamjenu možeš sam/a pronaći ili ti mi možemo naći zamjenu.

Q: Donose li prvo, drugo i treće mjesto novčane nagrade?

A: Ne. Prvo mjesto donosi mogućnost sudjelovanja na regionalnom natjecanju u Nišu, a svi prisutni natjecatelji, bez obzira na osvojeno mjesto, će dobiti poklon pakete. No, ukoliko tvrtke partneri odluče drugačije, moguće su nagrade i za prva tri mjesta (materijalne ili u obliku prakse u navedenoj tvrtci).

Q: Koje su mi “obaveze” ako budem primljen/a na jedno od natjecanja?

A: Studenti koji budu primljeni na Case Study ili na Team Design, bit će obaviješteni o tome nekoliko dana prije te zamoljeni da potvrde svoje sudjelovanje e-mailom. Ako ne potvrde svoje sudjelovanje u danom roku, odabrat će se novi studenti.
Ukoliko budeš odabran/a na jedno od inženjerskih natjecanja, potrebno je provesti s nama cijeli dan (ne kasniti ujutro i biti prisutan/a cijeli dan do kraja programa), dati sve od sebe, sudjelovati u radu svog tima i poštivati sva pravila organizatora. Isto tako svi sudionici inženjerskih natjecanja zamoljeni su doći na svečano zatvaranje i proglašenje pobjednika. Osim toga, sudionici Case Studyja moraju biti prisutni oba dana (ako moraš otići na neko predavanje tijekom radnog dana, to je ok, ali moraš biti na prezentaciji navečer pred žirijem i dogovoriti se s ostalim članovima tima da te pokrivaju tijekom dana).

Q: Kome da se javim ako imam pitanja koja nisu ovdje navedena?

A: Javi se na mail: [email protected]