Unska ul. 3, Zagreb
+385 92 500 5015
karlo.brcina@best.hr

Bolja produktivnost = Karijerni napredak

Bolja produktivnost = Karijerni napredak

Upisati fakultet ✔
Odraditi akademske obveze ✔
Dobiti diplomu ✔
Naći posao i zaposliti se ✔
Dalje ?

Postoji li nešto dalje i kako do toga doći? Naravno da postoji!

Optimiziranjem svoje produktivnosti stavljamo se u bolju poziciju za karijerni razvoj i povećavamo potencijal za bolju zaradu, povećavamo efikasnost na radnom mjestu te unaprijeđujemo vlastitu reputaciju. 


Kako biti produktivniji i prikazati se svome poslodavcu u čim boljem svjetlu?   

Za početak, bitno se naspavati i na poslu biti odmoran i koncentriran. U trenutku gubitka koncentracije, važno je uzeti pauzu (što je danas i praksa na gotovo svakom radnom mjestu) kako bi se mozak “resetirao” i nastavio raditi u čim produktivnijem duhu. Prostorija u kojoj se radi najidealnije bi trebala biti osvijetljena sunčevom svjetlošću. Na radnom mjestu važno je imati organiziranu okolinu (primjerice radno mjesto), a uz to bi bilo idealno maknuti svaki oblik ometanja.

Što se tiče obavljanja obaveza, bitno je barem nekoliko puta dnevno provjeravati komunikacijske kanale koje vaša kompanija koristi (E-mail i sl.), a potom najviše vremena i energije uložiti upravo u visoko prioritetne zadatke, a ostale ili obavljati kroz nekoliko dana ili delegirati kako bi se osigurala pravilna raspodjela posla, a time i kvaliteta obavljenih zadataka. Razvojem vlastitog sistema obavljanja pojedinog posla, uz prethodno navedeno, osigurati ćete pravovremeno i kontinuirano obavljanje posla bez dodatnog i nepotrebnog stresa. 

Svjetlo na početku nečije karijere i početak nečijeg karijernog razvoja možete postati prijavom na ovogodišnji Career Day putem obrasca na našem web-u!