Q: S kojeg fakulteta moram biti kako bih mogao/la sudjelovati?
A: Inženjersko natjecanje EBEC predviđeno je za studente tehničkih i tehnoloških fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (FER, FSB, PMF, FKIT, PBF, Arhitektura, Građevina, Geodezija, Promet, Agronomija, Šumarstvo,…). Ipak iako možda nisi student ovih fakulteta, ali student si Sveučilišta u Zagrebu i misliš da i ti imaš što ponuditi svojoj ekipi i tako pomoći da pobijedite, slobodno se prijavi (i preporuči prijateljima)!

Q: Koliko znanje se traži za sudjelovanje u natjecanju?
A: Za sudjelovanje u natjecanju je potrebno biti maštovit i kreativan, nije potrebno predznanje.

Q: Mogu li se prijaviti sam/a ili se prijavljuju timovi?
A: Prijavljivanje je moguće pojedinačno i u timu. U prijavi upišite ime tima. Timovi manji od 4 se kasnije nasumično nadopunjuju pojedinačnim prijavama.

Q: Postoji li mogućnost dobivanja službene ispričnice za potrebe opravdavanja na fakultetu?
A: Udruga BEST Zagreb može ti izdati službenu ispričnicu, međutim ovisi o fakultetu hoće li ju prihvatiti.

Q: Što ako pobijedim, a neću moći sudjelovati na regionalnom natjecanju u Erlangeru?
A: U slučaju da pobijediš, a nisi u mogućnosti otići na natjecanje, zamjenu možeš sam/a pronaći ili ti mi možemo naći zamjenu.

Q: Donose li prvo, drugo i treće mjesto novčane nagrade?
A: Prvo mjesto donosi mogućnost sudjelovanja na regionalnom natjecanju u Erlangeru te novčanu nagradu u iznosu od 2 000 kn. Za drugo i treće mjesto moguće su nagrade (materijalne ili u obliku prakse u navedenoj tvrtci), a svi prisutni natjecatelji, bez obzira na osvojeno mjesto, dobiti će poklon pakete. 

Q: Traju li obje kategorije, i Case Study i Team Design, oba dana natjecanja?
A: Predviđeno je da kategorija Team Design bude drugi dan natjecanja (4.12.) te zahtijeva cjelodnevno prisustvo. Case Study se sastoji od dva zadatka pa je iz tog razloga potrebno prisustvo oba dana (i 3. i 4.12.) . Također je za obje kategorije potrebno prisustvovati otvaranju prvi dan i zatvaranju natjecanja drugi dan.

Q: Koje su mi “obaveze” ako budem primljen/a na jedno od natjecanja?
A: Studenti koji budu primljeni na Case Study ili na Team Design, bit će obaviješteni o tome nekoliko dana prije te zamoljeni da potvrde svoje sudjelovanje e-mailom. Ako ne potvrde svoje sudjelovanje u danom roku, odabrat će se novi studenti.
Ukoliko budeš odabran/a na jedno od inženjerskih natjecanja, potrebno je provesti s nama cijeli dan (ne kasniti ujutro i biti prisutan/a cijeli dan do kraja programa), dati sve od sebe, sudjelovati u radu svog tima i poštivati sva pravila organizatora. Isto tako svi sudionici inženjerskih natjecanja zamoljeni su doći na svečano zatvaranje i proglašenje pobjednika. Osim toga, sudionici Case Studyja moraju biti prisutni oba dana (ako moraš otići na neko predavanje tijekom radnog dana, to je ok, ali moraš biti na prezentaciji navečer pred žirijem i dogovoriti se s ostalim članovima tima da te pokrivaju tijekom dana).

Q: Kome da se javim ako imam pitanja koja nisu ovdje navedena?
A: Javi se na mail: [email protected]