Što su to BEST Seminari?

Na studentskom si budžetu, a ipak imaš ambicije da proputuješ svijet? Želiš zaviriti u svaki kutak Europe? Bez brige, jer BEST ti daje priliku provesti 10 dana u nekom od 88 predivnih gradova Europe, u jednoj od 97 BEST lokalnih grupa te upoznati super zanimljive ljude! Uz to ćeš naučiti nešto novo te se pritom odlično zabaviti! Listu seminara možeš naći na: BEST Seminari.

Ovi seminari su sve samo ne dosadni, a jedini način da to provjeriš je da se prijaviš na jedan od njih. Svake se godine nekoliko tisuća studenata iz raznih dijelova Europe prijavljuje na BEST Seminare. Zanima te kako se prijaviti na seminar? Ovdje možeš naći sve informacije koje te zanimaju.

BEST Seminari se održavaju u sva četiri godišnja doba – jesen, zima, proljeće i ljeto. Namijenjeni su studentima tehničkih i tehnoloških fakulteta te traju jedan do dva tjedna, a na njima sudjeluju studenti s 97 europskih sveučilišta. Predavanja drže sveučilišni profesori ili stručnjaci iz određenog područja te zbog toga na većini seminara možeš dobiti ECTS bodove. Predavanja su jako zanimljiva i interaktivna te najčešće ne prelaze 30 radnih sati. Svaki BEST Seminar ima drugu temu te možeš izabrati ono što te najviše zanima. Seminari su obično vrlo jednostavni (Basic stupanj) te se svatko može prijaviti, bez obzira koji si fakultet. Dodatna je prednost to što možeš birati koji seminar ćeš pohađati ovisno o najdražem godišnjem dobu!

Tijekom dana, osim predavanja, organizatori pripremaju različite aktivnosti koje mogu uključivati izlete, razgledavanje grada ili razne igre, a navečer se pripremi na lude provode po gradu. Čeka te nezaboravno iskustvo – nova prijateljstva, tona zabave i ludih partija.

Organizatori seminara osiguravaju ti smještaj i hranu, a cijena seminara za hrvatske studente iznosi max 25 €. Svaki seminar prima između 20 i 30 sudionika, a prijavljuješ se tako da pošalješ motivacijsko pismo i odgovoriš na 3 jednostavna pitanja. Upute za pisanje motivacijskog pisma možeš naći na našoj stranici. Ako i dalje ima nejasnoća, slobodno se javi mailom ili nas posjeti na našem redovnom sastanku četvrtkom u 20:00 sati na FER-u.

Osim BEST Seminara (BEST Courses), nudimo i inženjerska natjecanja (European BEST Engineering Competition) te simpozije s temom obrazovanja (BEST Symposia on Education). BEST Simpozij o obrazovanju je događaj na kojem studenti, lokalni i internacionalni profesori, stručnjaci iz različitih industrijskih i znanstvenih organizacija, predstavnici sveučilišta te kompanija raspravljaju o obrazovnom sustavu i načinima kako ga poboljšati.

Kako izgleda proces prijave?

1. Tko se može prijaviti?

Svaki student sa Sveučilišta u Zagrebu!

Sve dok studiraš na Sveučilištu u Zagrebu nije bitno koja si godina, koji si smjer, kakve su ti ocjene… možeš se prijaviti na BEST-ove seminare.

2. Odaberi seminar

Najzabavniji dio (naravno osim samog seminara ;P) jest odabir teme i destinacije.

Na internacionalnoj stranici BEST-a možeš pronaći popis svih seminara na koje se možeš prijaviti. Na toj stranici također izrađuješ račun i ispunjavaš prijavu za seminar.

POPIS SEMINARA

Ukoliko je završila neka od 4 godišnje sezone seminara i nema otvorenih prijava, morat ćeš pričekati do sljedeće sezone. Najavu otvaranja prijava možeš pronaći na našoj Facebook stranici kada dođe vrijeme.

3. Prijava na seminar

Kako sigurno upasti na BEST-ov seminar?

Kako bi se prijavio za seminar moraš napisati motivacijsko pismo i odgovoriti na par jednostavnih pitanja (ako su ponuđena). Tajna uspješne prijave leži u sudjelovanju na Radionici pisanja motivacijskih pisama koju održavamo barem jednom za vrijeme prijava. Savjete za pisanje motivacijskog pisma možeš pronaći i na: Kako napisati motivacijsko pismo, ali savjetujemo da nam se pridružiš na radionici kako bi vidio primjere dobrih pisama i čuo savjete osoba koje su zahvaljujući svojim pismima primljene na seminare.

4. Uspjeh!

Uz malo sreće primljen si i pitaš se što dalje.

Čestitamo na uspješnoj prijavi i nadamo se da ćeš se nezaboravno provesti!

ŠTO SU STUDENTI REKLI?

I will remember this course forever.


“There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected humour”


LEE MILLER, Biology Student

“There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected humour”


EMERY BURNS, Science Student

Pridruži se više od 1 000 000 Studenata koji su sudjelovali na BEST-ovim projektima

Prijavi se na naš Newsletter kako bi dobivao ekskluzivne novosti prvi