CroatianEnglish

Što su to BEST stručni seminari?

Na studentskom si budžetu, a ipak imaš ambicije da proputuješ svijet? Želiš zaviriti u svaki kutak Europe? Bez brige, jer BEST ti daje priliku provesti 10 dana u nekom od 88 predivnih gradova Europe, u jednoj od 97 BEST lokalnih grupa te upoznati super zanimljive ljude! Uz to ćeš naučiti nešto novo te se pritom odlično zabaviti! Popis seminara možeš naći na:
Ovi seminari su sve samo ne dosadni, a jedini način da to provjeriš je da se prijaviš na jedan od njih. Svake se godine nekoliko tisuća studenata iz raznih dijelova Europe prijavljuje na BEST stručne seminare. Zanima te kako se prijaviti na seminar? Ovdje možeš naći sve informacije koje te zanimaju.

BEST stručni seminari se održavaju u sva četiri godišnja doba – jesen, zima, proljeće i ljeto. Namijenjeni su studentima tehničkih i tehnoloških fakulteta te traju jedan do dva tjedna, a na njima sudjeluju studenti s 97 europskih sveučilišta. Predavanja drže sveučilišni profesori ili stručnjaci iz određenog područja te zbog toga na većini seminara možeš dobiti ECTS bodove. Predavanja su jako zanimljiva i interaktivna te najčešće ne prelaze 30 radnih sati. Svaki BEST stručni seminari ima drugu temu te možeš izabrati ono što te najviše zanima. Seminari su obično vrlo jednostavni (Basic stupanj) te se svatko može prijaviti, bez obzira koji si fakultet. Dodatna je prednost to što možeš birati koji seminar ćeš pohađati ovisno o najdražem godišnjem dobu!

Tijekom dana, osim predavanja, organizatori pripremaju različite aktivnosti koje mogu uključivati izlete, razgledavanje grada ili razne igre, a navečer se pripremi na lude provode po gradu. Čeka te nezaboravno iskustvo – nova prijateljstva, tona zabave i ludih partija.

Organizatori seminara osiguravaju ti smještaj i hranu, a cijena seminara za hrvatske studente iznosi max 40 €. Svaki seminar prima između 20 i 30 sudionika, a prijavljuješ se tako da pošalješ motivacijsko pismo i odgovoriš na 3 jednostavna pitanja. Upute za pisanje motivacijskog pisma možeš naći na našoj stranici. Ako i dalje ima nejasnoća, slobodno se javi mailom ili nas posjeti na našem redovnom sastanku četvrtkom u 20:00 sati na FER-u.

Osim BEST stručnih seminara (BEST Courses), nudimo i inženjerska natjecanja (European BEST Engineering Competition) te simpozije s temom obrazovanja (BEST Symposia on Education). BEST Simpozij o obrazovanju je događaj na kojem studenti, lokalni i internacionalni profesori, stručnjaci iz različitih industrijskih i znanstvenih organizacija, predstavnici sveučilišta te kompanija raspravljaju o obrazovnom sustavu i načinima kako ga poboljšati. 

 
Shopping Basket