Projekti 2018-01-22T10:46:57+00:00

Trenutni projekti

Stručni seminar

AIBG

EBEC Challenge

EBEC Challenge Zagreb 2018

AIBG

AIBG

Dosadašnji projekti

 1. Regional winter meeting
 2. EBEC Zagreb – Dani inženjera
 3. EBEC Alpe Adria – Regionalna razina
 4. Humanitarna akcija
 5. BEST-ov proljetni stručni seminar – INcredible Adventure with INA!
 1. Zimski motivacijski vikend (prosinac)

-Gdje: Planinarski dom Picelj, Zabok -Kad: 6.-8.12.2014. -Organizatori: UO -Sudionici: tridesetak bivših, sadašnjih i budućih bestovaca

 1. Best Code Challenge vol. 4 (prosinac/siječanj)

Kad: 16.12.2013. (početak prijava) – 24.1.2014. (proglašenje pobjednika) MO: Martina Grgić

 1. Humanitarna akcija (prosinac)

Drugu godinu za redom BEST Zagreb je u suradnji s IAESTE-om, EESTEC-om i KSET-om organizirao božićnu humanitarnu akciju „Zasladi dan i daruj nekome božićni san!“ u kojemu smo prodavali kolače i palačinke te organizirali tulum. Svi prihodi od prodaje hrane, cuge i upada otišao je gospođi Zdravki (oko 6000 kn), ženi bez izvora prihoda s bolesnim djetetom. BEST se pobrinuo za PR, i ne samo pobrinuo, nego i rasturio.

 1. EBEC Zagreb Dani Inženjera

Kad: 18. – 22.3.2014. -MO: Josip Bagarić

Ovaj EZDI polučio je velik uspjeh, i što se tiče partnera, i participanata. Imali smo čak četiri Case Study partnera (INA, Pliva, T-HT, Vip) i uspjeli dovući i velik broj prijavljenih natjecatelja, možda i zbog nagrada koje smo davali prvi put nakon mnogo godina (tableti). Također, imali smo rekordni broj štandova na Job fairu (čak trinaest!)

 1. Spring Course – Discover your ideal material

-Kad: 16. – 26.5.2014.
-MO: Ana Franjić

Prešaltali smo se iz ljetne sezone u proljetnu i ove godine organizirali proljetni stručni seminar na temu materijala. Participanti su bili super, organizatori su puno radili ali se i puno zabavili. Akademski dio je bio zanimljiv a participantima se posebno svidio weekand trip koji se ove godine održao u Zadru. Stekla su se nova prijateljstva što se vidi i dugo nakon samog seminara prema slikama “reuniona# u Facebook grupi.

 1. 15 za 15
  Kad: 6. – 7.6.2014.
  Gdje: PD Šoićeva kuća, Samobor
  MO: Goran Marinov & Vitka Gres

Ove godine naš LBG slavi 15. rođendan i tim je povodom grupica alumnija odlučila iznenaditi trenutne članove team buildingom u prirodi i roštiljem, bilo je super i jedva čekamo 20 za 20! 🙂

 1. Regional meeting – Rock me baby

-Kad: 16. – 19.10.
-MO: Filip Borovec
-Gdje: Omanovac

Regionalni sastanak regije South održan je u Omanovcu u organizaciji BEST-a Zagreb. Odlični treninzi motivirali su sve prisutne za novu BESTovsku godinu punu izazova!

 1. Okrugli stol s alumnijima (ožujak)OSSA je projekt zamišljen kao nekoliko zasjedanja stola-radionica. Teme o kojima će se razgovarati su Vodstvo upravog odbora, Međuljudski odnosi i BEST spirit, Vanjska suradnja te stručni seminar na u okviru Project Managementa. Nakon radionica održat će se debata za članove BEST-a koja će biti vezana za aktualnu problematiku.
 2. 6. EBEC Zagreb – Dani inženjera(ožujak)
 3. Motivacijski Vikend (svibanj)Preko vikenda BESTovci iz Zagreba imat će teambuilding na Kunagori! Uz super hranu, soft skills treninge, lijepo vrijeme i prirodu skupit će snagu i motivaciju za Ljetni stručni seminar koji će se održavati od 31. svibnja do 10. lipnja ove godine
 4. Styrian Job-Recruiting Day Croatia (lipanj)
 1. 5. EBEC Zagreb – Dani inženjera (ožujak)Saznajte tko su najbolji mladi inženjeri zagrebačkog sveučilišta u kategoriji Case Study, odnosno Team Design, koje su kontakte studenti imali priliku ostvariti na Company Dayu, koje su vještine mogli naučiti na Training Dayu te tko je imao najbolje znanstveno-popularno predavanje. Od 6. od 9. ožujka na čak dva fakulteta: Građevini i FER-u!
 2. EBEC Short Intensive Meeting (ožujak)
 3. BEST Code Challenge v2.0 (ožujak)Natjecanje koje je ove godine okupilo čak tri partnera i preko 40-tak prijava iz cijele Hrvatske.
 4. European BEST Engineering Competition Final (kolovoz)96 najboljih natjecatelja u Europi i još 50-tak organizatora s područja cijele Europe kroz 8 dana u Zagrebu.
 5. Kulturna razmjenaValladolid – Zagreb – St. Petersburg
 6. BEST Code Challenge v3.0Programersko natjecanje.
 7. Božićna humanitarna akcija – Zasladi dan i daruj nekom Božićni san
 8. Post-apocalypse celebration – New Year’s Party
 1. Regionalna konferencija studenata (listopad)
 2. BEST-ov ljetni seminar (lipanj)
 3. 4. BEST dani inženjera (ožujak)BEST Company Day, BEST Training Day, Case Study i Team Design – sve to u 4 dana na FER-u! BDI-dođi i ti!
 4. MiniKulturna razmjena s BEST Beogradom (veljača)Od petka, 18. veljače 2011. do nedjelje, 20. veljače 2011., u posjetu su nam došli članovi BEST-a Beograd.
 5. Doček Nove godine (prosinac)80 stranih i 40 domaćih studenata uz kreativne radionice zajedno dočekuju Novu godinu.
 1. ITC Developers Meeting (studeni)5 stranih i 5 domaćih studenata planirali i programirali interni portal i IT infrastrukturu BEST-a.
 2. Kulturna razmjena Zagreb – Napoli (studeni u Zagrebu)11 stranih studenata posjetilo je Hrvatsku. Uz ‘Po vjetru i suncu prema energetskom vrhuncu’ posjetili i Zadar i Pag.
 3. BEST Code Challenge 1.0 (rujan)10 domaćih studenata na programerskom natjecanju pokazalo je svoje umijeće i snalažljivost.
 4. Kulturna razmjena Zagreb – Napoli (kolovoz u Napulju)15 domaćih studenata posjetilo je Napoli i upoznalo se s talijanskom kulturom i običajima.
 5. BEST Engineering Competiton (lipanj)25 stranih studenata – u samo 2 tjedna su uz vrijedan rad zaslužili svoj dodatni ECTS bod u index!
 6. Motivacijski vikend – Kunagora (travanj)50 domaćih studenata – članovi BEST-a i gosti iz inozemstva na ugodnom vikendu punom radionica i treninga.
 7. 3. BEST dani inženjera (ožujak)80 domaćih studenata je direktno sudjelovalo u projektu (Case Study, Team Design, CV radionica, prezentacije…).
 8. Okrugli stol s alumnijima (veljača)Okupljanje aktivnih članova BEST-a i alumnija radi druženja i prijenosa znanja i iskustava.
 9. Mini-kulturna razmjena sa Lokalnom BEST grupom Novi Sad (siječanj)7 stranih studenata posjetilo Zagreb na 4 dana – stvorena nova prijateljstva i dobrosusjedski odnosi!
 1. Kulturna razmjena Zagreb – Nancy (listopad u Nancyju)15 domaćih studenata posjetilo je Francusku i učilo o inovacijama.
 2. Kulturna razmjena Zagreb – Nancy (rujan u Zagrebu)10 stranih studenata posjetilo Zagreb, Plitvice i Zadar.
 3. TiGro Summer meeting (kolovoz)
 4. Event on Education (lipanj)
 5. 4. BEST Company Day (travanj)
 6. International Project Forum (veljača)
 1. 3. BEST Company Day (prosinac)
 2. Ljetni seminar 2008. (rujan)
 3. finTeam summer meeting (kolovoz)
 4. Kulturna razmjena Zagreb – Reykjavik (srpanj u Reykjaviku)
 5. 2. BEST dani inženjera (travanj)
 6. Kulturna razmjena Zagreb – Reykjavik (ožujak u Zagrebu)
 1. Trainshop (prosinac)
 2. 2. BEST Company Day (30. listopada)
 3. Motivacijski vikend – getCROwded (listopad)
 4. Summer Course 2007 : Imagine, Create, Drive! (01.-15. srpnja)Motori, utrke i tuning! Svijet industrije motornih vozila otvorio je svoja vrata za 20 studenata diljem Europe. BEST-ov tradicionalni ljetni seminar u trajanju od dva tjedna, spojio je teoriju s praksom proširivši studentima znanje o konstrukciji i razvoju motornih vozila, te omogućivši im čak rastavljanje automobila do zadnjih komadića i vijaka. Vidjeli smo novu Toyotu Prius, Scaniu i fenomenalne automobile pod krovom Eurolinea. Naš glavni profesor Krunoslav Ormuž odveo nas je i na 402 Street Race u Varaždinu, te omogućio svim našim sudionicima provod u najbržim autima na utrci! I nakon dva nezaboravna tjedna, svima je ostao osmijeh na licu i gomila zgodi za prepričavati.
 5. 1. BEST Company Day (22. svibnja)
 6. Spring Course 2007 : Break the surface (12.-23. travnja, Murter)More, ronjenje i niz zanimljivih radionica na temu podvodnih istraživanja uljepšao je travanj za 20 studenata iz svih dijelova Europe. Jos jedan od zanimljivih BEST courseva, koji spajaju akademski event sa nepresušnom zabavom, ove godine se napokon ponovo održao u Hrvatskoj. Sudionici su:
  • upoznali najnovije tehnologije na području podvodnog inženjerstva, biologije i brodogradnje
  • slušali predavanja priznatih stručnjaka iz navedenih područja
  • sudjelovali na radionicama u internacionalnim, interdisciplinarnim timovima
  • razvili smisao za timski rad i komunikaciju
  • otkrili ljepote Hrvatske i upoznali hrvatsku kulturu i običaje.
 7. SPiKa (Sajam poslova i karijera) (13.-14. ožujka, Studentski Centar)SPIKa predstavlja jedinstven projekt na razini Sveučilišta u Hrvatskoj kojim se omogućuje izravna komunikacija između gospodarstvenika i studenata svih fakulteta. Tvrtke imaju priliku informirati studente o svome radu, predstaviti sebe i svoje buduće ciljeve, kao i upoznati studente s vještinama i znanjima potrebnim za uspješan rad u njihovoj tvrtki. U 2006. godini smo prvi puta predstavili Spika-u kao novi brand među tvrtkama i studentima. Uspjeli smo na dva bitna područja: studenti su kao rezultat Spike obavili stotine razgovora za posao i sama Spika je poslužila kao oruđe za ujedinjavanje studentskih snaga i znanja studentskih udruga.Spika 2007 održala se u prostoru Studentskog Centra koji je prepoznatljivo mjesto studentskih okupljanja jer ga dnevno posjeti više od 10.000 studenata. Duga tradicija koju imamo iza sebe u održavanju ovakvih projekata jamčio je kvalitetu izvedbe projekta Spika, koji je zasigurno najveći projekt ove tematike u Hrvatskoj.
 8. Kulturna razmjena Zagreb-Tallinn (siječanj)Studenti iz Zagreba i Zagrebački BESTovci posjetili su Tallinn na tjedan dana provoda i upoznavanja nove kulture.
 9. Kulturna razmjena Zagreb-Stuttgart-Krakow (siječanj)Studenti iz Stuttgarta i Zagreba, posjetili su Krakow te proveli se prema pravim poljskim tradicijama.
 1. BEST Dani inženjera (listopad)Cilj projekta je okupiti studente Sveučilišta u Zagrebu – buduće inženjere, i omogućiti im dodatno stručno obrazovanje i ponuditi im znanje koje će im pomoći u daljnjem razvoju karijere.
 2. Kulturna razmjena Zagreb-Stuttgart-Krakow (svibanj)Studenti iz Stuttgarta i Krakowa u Zagrebu
 3. Generalna skupština BEST-a (travanj)Najznačajni interni događaj BESTa na internacionalnoj razini, koji okuplja preko 250 sudionika – 2 delegata iz svake lokalne BEST grupe, te članove internacionalnih timova i grupa.
 4. Sajam poslova i karijera (ožujak)
 1. BEST Engineering Competiton (rujan)
 2. JobFair na FERu u suradnji sa SSFER-om (svibanj)
 3. BACo (BEST Academics and Companies) (ožujak)20 stranih i 10 hrvatskih studenata, predstavnici sveučilišta te internacinalnih i nacionalnih kompanija.
 1. SUF – Start up forum (studeni)na Zagrebačkom velesajmu u suradnji sa SPI
 2. SPOC (Season Program Optimisation Committee) meeting (rujan)8 stranih studenata
 3. Ljetni seminar “Idea2business” (rujan)25 stranih studenata
 4. Kulturna razmjena Zagreb – Patras (srpanj)15 studenata iz Zagreba u Patrasu
 5. JOBFAIR 19.5.-21.5. (svibanj)na FER-u u suradnji sa SSFER-om
 6. Kulturna razmjena Zagreb – Patras (ožujak)15 studenata iz Patrasa u Zagrebu
 1. Motivacijski vikend “Get Motivated” (prosinac)za 40 studenata BEST-a Zagreb te studenata iz Beograda, Ljubljane, Skopja i Budimpešte.
 2. SUF – Start up forum (studeni)sudjelovanje na Start-up Forumu u sklopu INFO sajma, kao dio projekta Studentskog poduzetničkog inkubatora (SPI)
 3. Ljetni seminar “Food behind the scenes” (rujan)
 4. *Motivacijski vikend * (svibanj)u Petrinji za 40 članova BEST-a Zagreb te goste iz Ljubljane, Maribora i Beograda
 5. Kulturna razmjena Zagreb – Bruxelles, (ožujak)10 studenata iz Brisela
 1. Lokalna Generalna skupština (prosinac)Grad Mladih, 45 članova BEST-a Zagreb
 2. SUF – Start up forum (studeni)sudjelovanje na Start-up Forumu u sklopu INFO sajma
 3. BEST Jamboree (studeni)87 stranih studenta
 4. Committee meeting (studeni)7 stranih studenata
 5. Ljetni seminar “GIS – Grab It This Summer” (rujan)24 strana studenta
 6. SPOC (Season Program Optimisation Committee) meeting (kolovoz)6 stranih studenta
 7. Kulturna razmjena Zagreb – Helsinki (svibanj)10 studenata iz Helsinkija
 8. “Adriatic Sailing Week” (svibanj)proljetno neakademsko događanje, 25 stranih studenata
 1. Lokalna Generalna skupština (prosinac)Grad Mladih, 38 članova BEST-a Zagreb
 2. SUF – Start up forum (studeni)sudjelovanje na Start-up Forumu u sklopu INFO sajma
 3. Ljetni seminar “e-summer days” (rujan)24 strana studenta
 4. Proljetni tečaj IBS+ (svibanj)19 stranih studenata
 5. Job fair (ožujak)u suradnji sa SSFER na FER-u
 6. Lokalna Generalna skupština (siječanj)Sljeme, 25 članova BEST-a Zagreb
 1. Kulturna razmjena Zagreb – Bucharest (prosinac)12 studenata
 2. Ljetni seminar “B-connected (New Technologies in Telecommunications)” (kolovoz)24 strana studenta
 3. Kulturna razmjena Zagreb – Budapest (svibanj)12 studenata iz Budimpešte

Internacionalna radionica (listopad)

20 stranih studenata

 1. Case Studies in water management (listopad)