Uz mnogobrojna putovanja i druženje s kolegama iz cijele Europe, motivacija velikog broja BEST-ovaca je i rad na razvoju vlastitih vještina. Upravo tome služe treninzi. Njihova svrha je unaprjeđenje “mekih” i “tvrdih” vještina poput javnog govora, kritičkog razmišljanja, rješavanja konflikata, dizajna, upravljanja projektima, itd.

Posljednjih 20 godina brojni zagrebački BEST-ovci sudjelovali su na treninzima diljem Europe. Jedan od njih je i Juraj, student FER-a, koji je na prošlogodišnjem izdanju beKNOWN-a, desetodnevne radionice treninga za BEST članove, u Bukureštu radio na svojim PR vještinama te je odlučio podijeliti s nama svoje dojmove.

“Sudjelovanje na beKNOWN radionici je možda jedno od najvažnijih iskustava koje sam do sada imao. 10 dana provedenih u Bukureštu, okružen entuzijastičnim i zanimljivim mladim ljudima i učenje o raznim vještinama vezanih uz odnose s javnošću nikog ne može ostaviti ravnodušnim. Zahvaljujući beKNOWN-u dobio sam temelje za vještine koje ću koristiti u profesionalnom životu, a prije radionice nisam ni znao da me to toliko zanima.”

No, neki su odlučili otići i korak dalje te su i sami postali treneri poput Borne koji nam je otkrio što ga je motiviralo da prihvati ovaj izazov: “Kao IT-evac, geek u duši i osoba koja vrlo često upadne u Wikipedijinu crnu rupu te provede sate istražujući teme sa kojima nije na ti…  Postati trener je bio jedan od načina da istražim i soft-skills dio komunikacije te time pomognem izoštriti svoje i tuđe interpersonalne vještine.”

Vjerujemo kak će se i u godinama koji dolaze mnogi naši članovi odlučiti na ovaj korak i svojim trudom i radom nesebično pomagati svojim kolegama da se razviju kao osobe i budući mladi inženjeri!