Studentska udruga BEST i ove Vam godine donosi najveće europsko inženjersko natjecanje – EBEC.

EBEC (engl. European BEST Engineering Competition) inženjersko je natjecanje napravljeno od strane studenata – za studente i održava se u 31 državi diljem Europe. EBEC se održava na tri razine – pobjednik lokalne razine dobiva pristup regionalnoj, a 15 najboljih u Europi svoje mogućnosti mogu pokazati na finalnoj razini u Varšavi.

Cilj ovog projekta potaknuti je studente da pokažu svoju vještinu i kreativnost natjecanjem u dvije kategorije: Case Study i Team Design.

Team Design je kategorija u kojoj natjecatelji u ograničenom vremenu i s ograničenim materijalima moraju riješiti dobiveni zadatak. Željeni ishod predstavlja funkcionalni uređaj.
U kategoriji Case Study natjecatelji moraju ponuditi rješenje tehničkog ili upravljačkog problema i predstaviti ishod koji su došli.

Timovi se sastoje od 4 studenta, a zadatke koje rješavaju osiguravaju BEST i tvrtke partneri.

EBEC Zagreb naziv je za lokalnu razinu EBEC-a koju organizira zagrebačka BEST grupa. Natjecanje će se održati 3. i 4. prosinca 2019. godine u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

UNAPRJEĐENJE STUDENATA
Jedan od osnovnih ciljeva projekta EBEC Zagreb je promocija i usavršavanje kvalitetnih i ambicioznih hrvatskih studenata te njihova priprema za domaće, ali i europsko tržište rada.

Uz korištenje znanja stečenih na fakultetu, sudjelovanjem na natjecanju EBEC Zagreb studente potičemo na razvijanje timskog rada i organizacijskih sposobnosti te poboljšanje komunikacije unutar grupe.

MEĐUNARODNE PRILIKE
Studentima uspješnim na natjecanju EBEC Zagreb nudimo priliku da prošire vidike sudjelovanjem na regionalnoj razini EBEC-a u Erlangenu i potencijalno na finalnoj razini u Varšavi.

Ove godine u sklopu EBEC-a organiziramo i sajam poslova, Career Day koji se održava 25.11. u predvorju Studentskog Centra u Zagrebu, gdje pružamo studentima direktni kontakt s tvrtkama, mogućnost sudjelovanja na raznim radionicama i slušanje panel rasprave o aktualnim temama u Stablu Znanja.

Godišnji partneri:

Akademski partner: