Četvrtu godinu za redom, održan je AI BattleGround u Stablu znanja powered by A1 u zagrebačkom Studentskom centru. Ovo natjecanje u kreiranju umjetne inteligencije je ove godine dignuto na višu razinu povećan je broj natjecatelja i nagradni fond, sve s ciljem da se natjecanje proširi, poboljša i popularizira među mladim programerima.

AIBG 4.0 je trajao 24 sata, a započeo je sa službenim otvaranjem. Na otvaranju su se predstavili partneri natjecanja neki od njih već godinama podržavanju natjecanje, a neki od njih su ove godine prvi put podržali naš projekt!

Naš platinum partner je bio Paldesk, hrvatski start-up koji razvija prvu omnichannel platformu za povezivanje tvrtki s korisnicima u realnom vremenu.

Osim Paldeska, naš su projekt podržali i zlatni partneri: CloudSense, Gideon Brothers, King ICT, A1 i t-matix te srebrni Microblink i brončani ReversingLabs. Izuzetno smo sretni što je i ove godine ovako velik broj tvrtki omogućio razvoj projekta i njegovo uspješno održavanje!

Na natjecanju su sudjelovala 64 natjecatelja, odnosno 16 skupina po 4 osobe. Ove smo godine odlučili unaprijediti natjecanje, pa smo osim na zagrebačko Sveučilište, poziv poslali na sva sveučilišta u Hrvatskoj. Iako je većina natjecatelja bila sa zagrebačkog Fakulteta elektronike i računarstva, pristupili su i timovi s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta i riječkog Tehničkog fakulteta.

Nagradni fond je iznosio 21 000,00 kuna. Prvo mjesto pripalo je timu Leteći sombrero čiji su članovi bili: Ivan Lazarić, Kristijan Štefanec, Lucija Valentić i Tonko Sabolčec. Drugo mjesto je pripalo timu T2S BACK (Eduard-Edi Jerković, Dominik Ivošević, Kenneth Kostrešević i Kristijan Kosor), a treće timu Sploh (Karlo Butorac, Lea Rački, Matej Gradiček i Eduardo Marić). Nadamo se da su natjecatelji uživali u ovom natjecanju koliko smo mi uživali u organizaciji!

Na našem webu i Facebook stranici možete pogledati album s fotografijama s natjecanja, a uskoro očekujte i aftermovie. Vidimo se sljedeće godine!